Site

In december 2012 kocht brownfieldontwikkelaar Re-Vive nv de terreinen gelegen langsheen de Woluwelaan en  de Vilvoordelaan te Machelen van 3 multinationals.. De terreinen werden samengevoegd tot één industrieterrein dat “Brightpark” werd gedoopt. Onder de naam “Brightpark” zal worden ontwikkeld als één van de eerste volwaardige duurzame bedrijventerreinen in België.
 
Brightpark is één van de eerste volwaardige duurzame bedrijventerreinen in België. Op het terrein van 75.000 m² kunnen zich een 40-tal ondernemingen vestigen tegen een interessant tarief. Het bijzondere parkdesign maakt het mogelijk infrastructuur en diensten  te delen en zo de beschikbare oppervlakte optimaal te gebruiken. Met een maximaal gebruik aan duurzame materialen en recyclage van bouwmaterialen wordt duurzaam ondernemen op  Brightpark een realiteit.
 

LOCATIE


Brightpark heeft een uitstekende ligging vlakbij de hoofdstad van Belgie.
Machelen ligt vlak naast Brussel en in de onmiddellijke nabijheid van Brussels Airport. De gemeente ligt op 15 km van Mechelen en op 20 km van Leuven. Machelen is ontsloten door een groot geheel van wegen- en spoorinfrastructuur.
 

Wegen


• de Ring rond Brussel doorkruist Machelen
• vanuit noordelijke richting (Antwerpen) sluit de E19 in Machelen aan op de Ring rond Brussel
• vanuit oostelijke richting (Leuven, Luik) sluit de E40 in Machelen aan op de Ring rond Brussel
• de A201 verbindt het centrum van Brussel en de NAVO rechtstreeks met de luchthaven en de bedrijvenzone Diegem-Zuid
• de Woluwelaan verbindt Machelen met Vilvoorde en Zaventem
• de Haachtsesteenweg verbindt Brussel via Machelen met het hinterland van Kampenhout en Haacht (tussen Mechelen en Leuven).
 

Spoor


De spoorverbinding Brussel -Antwerpen loopt door Machelen. Het station van Vilvoorde is bereikbaar op 1.5 km. De spoorverbinding Brussel-Luik loopt door Diegem. In Diegem is een station dat rechtstreeks toegang geeft tot de kantoorzones in Diegem Zuid. Er zijn plannen om, in uitvoering van het Masterplan Reconversie Industriezone Machelen-Vilvoorde, op de lijn Brussel – Antwerpen een station te plaatsen ter hoogte van de Kerklaan.
 

Busvervoer


Het openbaar busvervoer in Machelen is sterk uitgebouwd. In totaal doorsnijden 8 buslijnen onze gemeente. 5 daarvan verbinden de gemeente met Brussel, de overige drie verbinden Vilvoorde-Machelen-Zaventem.

Contacteer ons